Samboavtal för bostadsrätt

Samboavtal med lokal personlig rådgivning

Boka ett möte med en auktoriserad boutredare nära dig. En timmas rådgivning där vi samtidigt upprättar och undertecknar dokumentet.

Pris 2.100 kr

Samboavtal online eller över telefon

Hos Lexly kan du när som helst upprätta ett samboavtal själv online. Du kan även få hjälp av jurist på telefon eller video.

Online 625 kr (ord. 695 kr)
Med jurist 2.241 kr (ord. 2.490 kr)

Samboavtal för bostadsrätt

Har du blivit sambo och köpt en bostadsrätt där någon av er har gått in med en högre summa pengar än den andre? I det fallet är det viktigt att skriva ett samboavtal så den ena parten kan få ut sina investerade pengar vid en eventuell separation så allt inte delas lika.

När man är sambo och separerar delas allt lika av det som man införskaffat under tiden man varit sambo oavsett vem som betalat eller står på kontraktet. Därför är det viktigt med ett samboavtal om man vill behålla sin högre andel i t. ex. en bostadsrätt.

Många under 25 flyttar ihop och allt efter att tiden går blir ekonomin mer och mer gemensam. Även ett golfset som du köpt under tiden du varit sambo kommer att delas med din partner vid separation om det inte finns ett samboavtal. Allt som du har köpt innan ni blev sambo räknas dock som enskild egendom.